Kära läsare!

Ja det var ju det där med lycka vi pratade om. Att må bra och leva väl. Men att kanske göra det på ett annat sätt än vad många gör idag. Jag tror att vi behöver ta ett steg bort från det individualistiska samhället där mycket handlar om personlig framgång och utveckling för att istället ta ett steg närmare en samhällig gemenskap med mer sympati och medkänsla för sina medmänniskor, meddjur och natur.

 

Hållbar lycka är ett ord vi har använt tidigare och det är nog begreppet som bäst beskriver det vi vill förmedla med den här bloggen. Vi lever på en planet med ändliga resurser och där de resurser som finns fördelas på ett orättvist sätt. Konsumtionen av så kallade lyxprodukter ökar konstant i västvärlden samtidigt som miljoner människor inte ens får möjligheten att tillgodose sina grundläggande behov. Vi människor tycks även tro att vi står över både djur och natur. Allt detta känns så otroligt idiotiskt. Verkligen riktigt, riktigt idiotiskt.

 

Den här onödiga överkonsumtionen ger oss inte mer välmående. Snarare så skapar den en stress, en känsla av att alltid vilja ha mer och att aldrig känna sig nöjd med det man faktiskt har. Och det är en känsla vi har, om grejer vi inte ens behöver! Det blir bisarrt i förhållande till att det samtidigt är så många som skulle få det så mycket bättre om de bara fick lite mer.

 

Att ha en sådan värld känns verkligen som en dubbel förlust.

 

Det vi har velat förmedla med den här bloggen är att den bestående lyckan oftast kommer av gemenskap, att ge och få kärlek, att göra gott mot andra och att varje människa får känna att de har en meningsfull uppgift i livet. Inget av detta kräver att vi misshandlar jorden på det sätt som vi gör idag. Istället tror jag att vi alla skulle må så mycket bättre om vi skulle respektera allt liv som Tellus ger oss. Att leva i harmoni med naturen istället för att se oss som skilda från den. Att se till att alla människor får en chans att tillgodose sina grundläggande behov så att de också kan få leva. Och att låta den biologiska mångfalden återhämta sig och få chans att blomma igen.

 

En verklighet som denna skulle kännas som vinst rakt igenom!

 

 

 

Detta inlägg kommer tyvärr att bli vårt sista här på HappyHappy. Bloggen har varit en del av ett skolprojekt och tiden har runnit förbi allt för fort. Vi som har suttit bakom tangenterna har haft några fantastiskt roliga och lärorika veckor tillsammans i processen, det har varit en hel del leenden och en massa skratt kan erkännas. Och vi är ytterst glada över att ha haft er på besök kära läsare!

 

Men innan vi säger tack och hej från oss så skulle vi bara vilja avsluta med att säga att det är ju faktiskt inte så rackarns komplicerat det här med lycka, det är ju egentligen ganska lätt. Mer glädje, mer kärlek och mer lycka. Till naturen, till djuren och till människorna. Så låt oss tillsammans skapa en vackrare värld för alla. Tack på förhand.

 

Stay happy!


Kommentarer
Postat av: Christina

Tack så mycket själva!

2011-11-30 @ 19:56:12
URL: http://www.real2real.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0